Info hulpverleners

INFORMATIE VOOR SOCIAAL ASSISTENTEN VAN OCMW, CAW, EN SCHULDBEMIDDELAARS.

Beste hulpverlener u bent bij onze vzw terecht gekomen doordat u een hulpvraag heeft van een minderbedeelde met een huisdier,

samen met u kunnen wij hulp bieden door middel van onze dierenvoedselbank, onze trimster of onze dierenarts. tevens kunnen wij dier gerief aanbieden die is ingezameld voor onze clienten dit zijn bijvoorbeeld hondenmand , katten krabpaal of konijnen kooi etc.

wij vragen van u als hulpverlener om het inkomen te controleren of die voldoet aan onze inkomens barema en twee keer per jaar opnieuw een bewijs af te geven dat de situatie nog steeds voldoet aan de inkomens barema.

 

HOE GAAN WIJ TE WERK:

nadat u de aanmelding heeft gedaan via aanmelding@sociale-dierenhulp.be sturen wij de inkomens barema naar u door zodat u kunt controleren of de client in aanmerking komt voor hulp.

na uw controle en de aanmelding zullen wij contact opnemen met de nieuwe client om na te gaan welke huisdieren zij hebben en naar welke bedeling ze kunnen komen.

de clienten krijgen 1 keer per maand een pakket met diervoeding met genoeg droogvoeding voor ongeveer een maand en natuurlijk snoepjes en soms een blikje natvoer.

voor dit pakket vragen wij van de clienten een kleine tussenkomst van € 2,- voor hond of kat en € 1,- voor de kleine huisdieren zoals knaagdieren en vogels. dit lidgeld vragen wij om de clienten een kleine inspanning te laten doen voor hun huisdieren en omdat we het belangrijk vinden voor het gevoel van eigenwaarde.

wij geven in principe voor maximaal 2 huisdieren hulp dit geldt voor hond en kat in geval van kleine huisdieren zijn we iets soepeler.

 

na de aanmelding krijgt de client elke maand hulp naargelang de behoefte.

er zijn de volgende verdeel plaatsen

– in ons sociaal dienstencentrum in de hulstersestraat 3a ooigem. dit is de eerste zaterdag van de maand van 14 tot 17 uur.

– de voedselbank van oostkamp ( enkel toegankelijk voor clienten die zijn door verwezen door ocmw oostkamp)

– roeselare tot februari 2016 in caw gebouw iepersestraat roeselare vanaf februari op site noord in roeselare tweede vrijdag van de maand van 9 tot 12 uur

– de toevlucht in aalter. dit is de derde donderdag van de maand van 17 tot 19 uur

– voedselbank van beernem de vierde dinsdag van de maand van 17 tot 19 uur

– voedselbank van harelbeke ( enkel toegankelijk voor clienten die zijn door verwezen door ocmw harelbeke)

– voedselbank van nevele ( enkel toegankelijk voor clienten die zijn door verwezen door ocmw nevele) deze bedeling is om de maand

– de eerste vrijdag van de maand in dienstencentrum de vlaskapelle h dewildestraat bissegem.

 

DIERGERIEF

net zoals het eten voor de huisdieren is ook het diergerief een zeer hoge kost , wij helpen onze clienten door ook diergerief aan te bieden tegen een zeer klein prijsje. indien de clienten iets nodig hebben kunnen ze dit vragen aan de vrijwilliger op de verdeelplaats of

bellen met jolanda op 0477 45 33 06

 

DE TRIMSTER

na telefonische afspraak via 0477 45 33 06 kan de client langskomen in ons sociaalcentrum en kan het huisdier verzorgt worden aan sociaal tarief.

dit kan betaalt worden door overschrijving van sociaal assistent, schuldbemiddelaar .of door cash te betalen na de behandeling door client zelf.

 

 

DE DIERENARTS 

vanaf 11 januari 2016 is het na een jaar en half eindelijk zo ver en gaat de eerste-lijns dierenartsenpraktijk van start.

dit is mede mogelijk gemaakt door de giften van o a biorepair, robert ulenaers, leo v d branden, de supportgroup van de vzw sociale dierenhup, handen voor pootjes.en een aantal privepersonen die materiaal geschonken hebben. waarvoor onze hartelijke dank !

 

het team dierenartsen die belangeloos meewerkt aan ons project bestaat uit ; gerdien huisman, juliet pessereoy, annelies crul, nina hoffmann, en leo v d branden (dierenarts op rust)

 

deze praktijk is enkel toegankelijk voor clienten na aanmelding door  ocmw, caw, schuldbemiddelaar

en enkel op afspraak via telefoon 0477 45 33 06 of email dierenarts@sociale-dierenhulp.be 

 

de consultatie kost € 5,- per consult, alle ingrepen zijn aan sociaal tarief

termijn betaling is eventueel mogelijk met goedkeuring van schuldbemiddelaar of sociaal assistent.

deze draagt in dit geval zorg voor de termijnbetaling van de betreffende client.